Персональний сайт вчителя Дармохвал Ольги Володимирівни

Меню сайту
Vocabulary
Polyglot Free Language Lessons Online
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80
Відвідувачі
счетчик посещений
Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 14 » Міносвіти передбачить можливість перехресного вступу
14:08
Міносвіти передбачить можливість перехресного вступу

Президент зобов’язав Міністерство освіти унормувати можливість здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі рівня бакалавра з іншої галузі знань


Президент Янукович затвердив Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Одним з пунктів плану реформування освіти, що стосується забезпечення доступності, підвищення якості та конкурентоспроможності освіти є необхідність затвердження вимог до здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі рівня бакалавра з іншої галузі знань.

Для виконання цього пункту плану Президента, Міністерству освіти необхідно найближчим часом видати рішення з зазначеного питання.

Як відомо, тема перехресного вступу стала предметом нещодавніх суперечностей між профільним міністерством і НаУКМА.

У Міністерстві освіти наполягають, що студенти можуть вступати лише на той напрям магістратури, за яким була отримана освіта на бакалавраті.

"Вступ на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магіcтpa осіб, які попередньо здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або спеціаліста будь-якого напряму або спеціальності не має під собою жодного нормативно-правового підґрунтя", - наголошують у Міносвіти.

За словами чиновників міністерства "неможливо підготувати з бакалавра філології магістра з атомної енергетики".

У свою чергу заборону перехресного вступу у НаУКМА вважають посяганням на автономію навчального закладу.

"На сьогоднішній день більше 90% нових знань створюються на межі кількох, а то й більше, ніж кількох галузях знання", - зазначає PhD, декан факультету правничих наук НаУКМА Андрій Мелешевич, підкреслюючи, що необхідно дотримуватися принципів перехресного вступу.
Переглядів: 503 | Додав: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Leheamn  
0
Vaginal discharge occurred in 35 and 55 of women on placebo and Neophedan Neophedan respectively; and was severe in 4 <a href=http://propec.lol>is propecia from budgetmedica real</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Існування сайту
...
Погода
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Соціальні закладки

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz