Україна - Європа. Діалог крізь віки та кордони - Сценарії свят - Шкільний євроклуб "SMILE" - Каталог статей - Персональный сайт

Персональний сайт вчителя Дармохвал Ольги Володимирівни

Меню сайту
Категорії розділу
Сценарії свят [1]
Сценарії виступів, концертів, святкувань
Vocabulary
Polyglot Free Language Lessons Online
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 67
Відвідувачі
счетчик посещений
Форма входу
Головна » Статті » Шкільний євроклуб "SMILE" » Сценарії свят

Україна - Європа. Діалог крізь віки та кордони

 

Міністерство освіти і науки України

Стоянівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів

Радехівського району Львівської області

 

 

 

 

 

 

Сценарій святкування Дня Європи:

"Україна – Європа:

Діалог крізь віки та кордони"

 

 

 

 

 

Підготували

члени ШЄК "SMILE"

Координатор

вчитель англійської мови

Дармохвал О.В.

 

 

 

2010

 

На святково прикрашеній сцені – ведучі: хлопець та дівчина

Ведучий 1. Доброго дня, пані та панове!  Ледi та джентльмени! Мадам і месьє! Сеньйори е сеньйоріно! Розпочинаємо нашу конкурсно-розважально-пізнавальну програму «Україна – Європа: діалог крізь віки і кордони».

Ведучий 2. А проведемо ми наше свято у вигляді уявної мандрівки європейськими країнами та звичаями, водночас представники команд будуть випробовувати себе у ролях дизайнерів, кухарів, декламаторів. Отже, розпочинаємо програму.

Ведучий 1. Як ви усі знаєте, давня приказка говорить: зустрічають за одягом. Отже, зараз ми хочемо продемонструвати вам, як одягаються в країнах Європи.

Ведучий 2. Та спочатку запрошуємо до участі в конкурсі молодих дизайнерів. За час показу мод вони повинні з однакового набору матеріалів створити свою модель, описати процес створення та розповісти про її призначення.

З числа глядачів обираються учасники дизайн-проекту, які повинні створити ексклюзивні моделі одягу з підручних матеріалів та пояснити їх призначення.

Ведучий 1. А зараз ми пропонуємо вам колекцію одягу від кутюр, яку  ми назвали «Весна – літо – 2010»  

Ведучий 2. Ми створили нашу колекцію, поєднуючи сучасність і класику, авангард і традицію.

Ведучий 1. Тому запропоновані вам моделі є своєрідними метаморфозами сучасного молодіжного стилю та елементів стилю класичних літературних образів.       

Учасники шоу: ведучі; моделі (в заздалегідь зімпровізованих костюмах на сучасний манер). Інтер'єр: імпровізований подіум; музика відповідно до того чи іншого комплекту одягу.

Ведучий 1. Шановні глядачі! Сьогодні ми пропо­нуємо вашій увазі колекцію одягу від кутюр «Весна-літо 2004».

Ведучий 2. Колекцію розробив колектив членів нашого шкільного євроклубу "SMILE" під керівництвом учителя англійської мови Дармохвал О.В.

Ведучий 1. Ми створили нашу колекцію, поєдную­чи сучасність та класику, авангард та традицію. Тому запропоновані нами моделі є своєрідними метамор­фозами сучасного молодіжного стилю та елементів одягу класичних літературних образів.

Ведучий 2. У зв'язку з цією специфічною рисою ми пропонуємо вам не лише стати глядачами яскраво­го, інтригуючого видовища, а й прослухати поширений комен­тарем (з якої карїни є даний образ, хто його автор, стисла характеристика персонажа, який криється за моделлю).

Ведучий 1. Отже, розпочинається показ.

Звучить вокально-інструментальна композиція Еріко Моріконе (із кінофільму «Професіонал»). На подіум виходить перша модель - Венера.

Перша колекція, яку ми пропонуємо вашій увазі, ґрунтується на елементах давньогрецького покрою одягу - простий, чіткий стиль, елегантність форм. Са­ме такою вбачали греки богиню краси та кохання -поєднання простоти і витонченості, граційності і са­мовпевненості. А єдиний аксесуар цієї моделі - золоте яблуко з написом «Найчарівнішій» - робить її надзви­чайно вишуканою та оригінальною.

В супроводі тієї ж музики на сцені з 'являється інша модель - Деметра.

Ведучий 2. Наступна модель колекції також бере свої витоки із давньогрецької моди. Зверніть увагу на велику кількість екзотичних, яскравих аксесуарів -розкішний вінок із живих квітів, інтригуючий букет у ру­ках, вичурні браслети та намисто. Усе це робить мо­дель надзвичайно колоритною, багатою, щедрою.

Адже саме такою була та, образ якої покладено в осно­ву даної композиції - багатою, щедрою, плідною боги­нею родючості та врожаю.

Звучить пісня Georde Michael (Джорджа Майкла) «Jesus to a child». На подіумі наступна модель -Джульетта.

Ведучий 1. Наступну модель ми пропонуємо ро­мантичним, мрійливим, витонченим особам. Елегант­на сукня, вишуканий покрій, м'якість ліній, ніжність і гармонійність у виборі тканини, кольору та візерунку створюють неповторний образ жіночості, витонче­ності, закоханості. Високий комір, рукава-буфи, неве­лике опахало в тон платтю уповиють жінку духом дале­кого, загадкового Середньовіччя.

На сцені — Червона Шапочка. Музичний супровід - енергійна пісня одного із сучасних співаків.

Ведучий 2. Наступна композиція одягу пропо­нується для літнього відпочинку, коротких лісових про­гулянок, романтичних уїк-ендів на лоні природи, відвідин ваших родичів, що живуть у сільській місце­вості.

Для зручності під час прогулянки пропонується легка бавовняна блуза, безрукавка, коротка клітчата спідниця, трикотажні панчохи. Від сонячних променів чи від літньої зливи вас захистить весела шапочка яск­равого кольору. Колекцію доповнює плетена корзинка, яка навіває картини літньої сільської ідилії.

На сцені наступна модель - Синдбад. Звучать му­зичні імпровізації на східний мотив.

Ведучий 1. Створюючи свою колекцію, не обійшли ми увагою і чоловіків. На сцені демонструєть­ся чоловіча модель одягу, в основу якої покладено арабський стиль покрою, візерунку, побічних допов­нень. Цією моделлю ми радимо скористатися чоловікам-мандрівцям, мореплавцям, яхтсменам і тим, хто любить пригоди, подорожі, небезпеку; тим, хто прагне пізнати світ, поринути у вир боротьби, хто не боїться труднощів, а сміло йде їм назустріч.

Отож мужні, сміливі, сильні, розумні чоловіки! Цей комплект одягу саме для вас. Зручна вільна сорочка, широкі штани, міцний шкіряний ремінь, пов'язка для волосся зроблять вас надзвичайно привабливими та неперевершеними.

На подіум стрімко виходить інша модель - Пеппі Довгапанчоха під веселу, енергійну, сучасну музику.

Ведучий 2. А це що за яскраві фарби? Що за руде ластовиння? Звідкіля стільки руху та галасу?! Мабуть, усе це випромінює наша наступна модель, яка створю­валася для найвеселіших, найневгамовніших - для підлітків. У центрі цієї композиції - яскраві, живі кольо­ри та відтінки, поєднання найрізноманітніших тканин, асиметрія у деяких деталях одягу (зверніть увагу на панчохи та на взуття). А найпікантнішою деталлю ко­лекції можна вважати зачіску - авангардну, зухвалу, таку, яка привертає до себе увагу і водночас є по-дитя­чому кумедною та наївною.

Цією моделлю ви можете скористатися, ідучи на дискотеку, танці, невелику домашню вечірку або ж на дружній пікнік.

У супроводі цієї ж музики на сцені з 'являється нас­тупна модель - Том Сойєр, демонструючи свій комп­лект одягу під коментар ведучого.

Ведучий 1. І знову перед нами чоловіча модель. її контингент, як і попередньої жіночої моделі, - підлітки, призначення – туристичні походи, поїздка у гори, дружній уїк-енд або ж романтичне побачення з дівчи­ною на лоні літньої сільської природи.

Картуз «а ля хуліган» , світла блуза з вільними рука­вами, широкі штани із м'якої бавовняної тканини, підтяжки яскравого кольору, хвацько розстібнута без­рукавка створюють відчуття легкості, зручності, задирикуватості.

Запропонований комплект одягу створює образ шибеника, пустуна, непосидючого й хитрого хлопчись­ка, з одного боку (що вельми імпонує дівчатам), і доб­рого, щирого, веселого підлітка - з іншого.

Звучать «Пори року» Антоніо Вівальді. На подіумі - Спляча Красуня.

Ведучий 2. Наступна модель розроблена для ви­шуканих, елегантних, загадкових дівчат. Розкішна вечірня сукня, дорога біжутерія, ледь відчутний аромат квіткових парфумів створюють атмосферу казковості, загадковості, романтичності, замріяності. Одягаючи цю сукню на бал, світську вечірку, святкування іменин чи інших урочистостей, ви неодмінно відчуєте себе казковою зачарованою красунею, розбудити яку змо­же лише поцілунок вродливого юнака.

Якщо ви придбаєте запропоновану нами сукню, ви напевне зустрінете свого омріяного принца.

Ведучий 1. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про стиль, що став особливо популярним в останні роки. Цей стиль називаєть­ся печворк – стиль нашої наступної моделі. Він полягає в тому, що одяг, взуття, сумки, речі домашнього вжитку виготовляються з різноколірних шма­точків тканини, шкіри чи шкірозамінника. А прийшов цей стиль до нас з глибини віків, коли дбайливі господині зби­рали залишки тканини та виготовляли з них красиві речі — справжні витвори мистецтва. Сьогодні моделі зі шматочків можна зустріти в колек­ціях провідних дизайнерів одягу. І у нас це – Попелюшка із Франції!

Ведучий 2. І ще одна "новинка", що є "давно забутим старим".

Італійська фірма "Корпо Нове" розпочала випуск джинсів із... жалючої кропиви. "Автори" незвичайних штанів стверджують, що волокна цієї рослини — відмінний ізолятор і за своїми якостями набагато кращі за бавовну. У "кропив'яних" джинсах прохолодно влітку і тепло взимку, вони набагато м'якші, ніж звичайні. Вартість таких джинсів 115 доларів.

До речі, у 4000 році до нашої ери люди використовували кропиву для виготовлення одягу. "Жалючу" форму також но­сили солдати французької імперії Наполеона.

Ведучий 1. Наступна модель прибула до нас із Швеції. "Ось який вигляд вона мала: морквяного кольору во­лосся, цупко заплетене в дві коси, що стирчали, мов па­лички; ніс картоплинкою, весь поцяткований ластовин­ням; великий рот із білими здоровими зубами. А вбрана вона була просто-таки химерно. (Дівчина) сама пошила собі сукенку. Сукня мала бути блакитною, та блакитної матерії не вистачило, тому вона в кількох місцях подото­чувала червоні клапті. На довгі, худі ноги вона понатягала довгі панчохи — одну руду, другу — чорну, а чорні чере­вики були вдвічі довшими за її ступні".

На сцену виходить наступна модель - Снігова ко­ролева.

Ведучий 1. Пропонуємо вашій увазі ще один варіант вечірньої сукні. Як бачите, на тлі яскраво-сліпу­чої білизни підкреслено чіткість, симетричність, заго­стреність ліній та кутів. Модель надзвичайно екстрава­гантна. На перший погляд, білі та голубі кольори, пра­вильність та рівномірність форм, срібна, інкрустована кришталем та перлами, біжутерія створюють образ сліпучої краси, чистоти, гармонійності. Але згодом по­чинає віяти холодом, крижаним спокоєм, криштале­вою вродою. З'являється відчуття надмірної виваже­ності, розрахунку, порожнечі.

Ця модель - для жінок рішучих, владолюб­них,трохи егоїстичних та напрочуд самозакоханих.

Під супровід пісні «Jesus to a child» Джорджа Майк­ла на подіум виходить Фея.

Ведучий 2. І ось перед нами топ-модель нашої ко­лекції. Легкість, повітряність, химерність, феєричність покладені у цю композицію. Шовкова сукня вдало підкреслює стрункість та граційність постави, а газова пелерина оповиває хмарою загадковості та містич­ності. Сама присутність жінки у такому вбранні ство­рює очікування дива, чуда, перевтілення. І нехай дотик золотої палички (що є єдиним аксесуаром даного комплекту одягу) зробить вас добрими, щедрими, співчутливими людьми на радість вашим батькам та учителям.

 

Ведучий 1. На нашу думку, наші молоді дизайнери вже повинні були закінчити свою роботу, і тому просимо їх показати та прокоментувати свої вироби.

Демонстрація створених моделей одягу

Ведучий 2. Дуже всім дякуємо. Як бачимо, красиво одягнена людина стає зовсім іншою. Але якими різними ми не були, у всій Європі люблять сміятися.

Ведучий 1. Тому наступний наш конкурс – конкурс сміху, пародії та веселощів.

Ведучий 2. Проте всім відомо, що на голодний шлунок сміх не дуже сприймається, тож паралельно проведемо ще й  конкурс кухарів. Для цього знову запрошуємо представників команд на сцену, де вони за певний відрізок часу з однакових наборів продуктів приготувати та прикрасити салат.

На сцену запрошуються кухарі, щоб приготувати цікаві страви.

Ведучий 1. А для глядачів у нас – теж конкурс. Вам пропонуємо скласти власну гумореску, використовуючи слова:  табель, дев’ятий клас, напрокат, класно, батько, питається, учиться, деньок.  

Ведучий 2. А учні дев’ятого класу, які були учасниками районного фестивалю, присвяченому Дню Європи, представлять нам свою програму.

(Презентація "Італія – Україна: діалог крізь віки та кордони")

Ведучий 1. І ще трохи гумору – як підтвердження того, що іноземним добре захоплюватись, але, звичайно, до певної міри. Отже,  – Павло Прокопович Глазовий,

ЯК КУЗЬМУ ПРОВЧИЛА ЖІНКА ЙОГО МИЛА

Повернувсь Кузьма з роботи, освіжився в ванні,
Одягнув нову піжаму та й ліг на дивані.
Лежить собі, проглядає журнали й газети.
А дружина варить, смажить, готує котлети.
Пообідав Кузьма смачно, запалив "Казбека".
— Ну чого ти, — пита жінку, — така недалека?
Тільки в тебе і балачки про бо
рщі й олію,
І ні слова про театри, про драматургію.
А є жінки! Збоку глянеш — ходить, як Аїда.
Драматургів усіх знає аж до Евріпіда.
Так і сипле: Тіто Гобі, Карузо, Фелліні,
Есамбаєв, Магомаєв, Кобзон, Паганіні…
А ти яка? Ти ж не тямиш в цьому ні бельмеса.
Ти ж не можеш відрізнити Брамса від Бернеса.
Давно тебе не бачив я в хорошому платті.
Тиняєшся у тапочках, в дешевім халаті.
Ти забула, що є в світі жіночі принади —
Перманенти, манікюри, духи та помади.
Я хотів би бути мужем культурної дами,
А ти чавиш помідори, бряжчиш друшляками,
Що побачиш — вишні, сливи, — пхаєш у консерви…
Я не можу, розумієш? Здають уже нерви.

Через добу повернувся наш Кузьма додому.
Зустрічає його жінка в платті голубому.
Очі чорним підведені, на губах помада.
Закрутило Кузьмі в носі від духів "Еллада".
Плаття модне, вузесеньке, облягає форми,
Ще й коліна не прикриті — такі тепер норми!
Посадила Кузьму в крісло, сіла проти нього.
Як французька кінозірка, виставила ноги.
У Кузьми від здивування потилиця змокла.
А дружина запитує: — Ти читав Софокла?
Тобі, може, до вподоби п'єси Евріпіда? —
Сопе Кузьма: — Відчепися! Подавай обідать.
Нащо мені Евріпіди? Нащо їхні п'єси?
— А ти ж казав, що у мене дрібні інтереси,
Що немає шику-блиску, манери негарні.
Я сьогодні простирчала півдня в перукарні.
Перукар просив, між іншим, щоб прийшла я знову.
Запевняв, що я похожа на Любов Орлову.
Не було у мене часу возиться з обідом,
Так я тобі й замінила обід Евріпідом.

        

         Ведучий 2. А тепер – про особливості кухні народів світу.

Ведучий 1. Україна незалежна держава, в якій живуть дружно українці, росіяни, євреї, чехи, молдовани, угорці, румуни і інші національності.

Ведучий 2. Географічне положення України в цілому зручне, знаходиться вона в центрі Європи. Україна займає площу 603,7 тисяч квадратних кілометрів. Майже 25 тисяч видів рослин росте на Україні, 28 тисяч видів — тваринного світу.

Ведучий 1. «Хліб усьому голова» — каже українська народ­на мудрість. А тому в Україні основною культурою є озима пшениця. Вирощують ячмінь, кукурудзу, цукрові буряки, соняшник, гречку, льон, хміль і навіть цитрусові (в Криму).

Ведучий 2. Тваринництво забезпечує населення м'ясо-молочними продуктами. А наші ліси багаті на диких тварин, гриби, ягоди.

Ведучий 1. З давніх-давен в Україні сформувалася певна си­стема харчування. Повсякденною їжею були страви тваринного та рослинного походження. Селянська кухня відрізнялася простотою та натуральністю. Найбільш поширена була їжа з зернових: проса, гречки, кукурудзи, ячменю, вівса, з бобових — ква­солі, гороху.

Ведучий 2. Традиційними стравами запорозьких козаків бу­ли такі страви:

Ведучий 1. соломаха — густо зварене на воді житнє борош­но;

Ведучий 2. тетеря — не дуже густо зварене на квасі житнє борошно і пшоно;

Ведучий 1. щерба — рідко зварене на риб'ячій юшці борош­но. Круто заварена тетеря подавалася з риб'ячою юшкою, жиром, молоком.

Ведучий 2. Юшки готували виключно на овочевих відварах, а не на бульйоні. Юшки з кропиви, бобових, пшона, картоплі, грибів заправляли сметаною, молоком, олією.

Ведучий 1. Найбільш розповсюджений на Україні був куліш з круп.

Ведучий 2. На Дніпрі, нижче порогів був розташований острів, який козаки називали «Кашеварницею». Тут вони, коли щасливо і благополучно проходили поро­ги, влаштовували привал і готували їжу.

Ведучий 1. Хліб пекли переважно з борошна. їли його багато. На дорослу людину припадало приблизно 1—1,5 кг. на день. Білого хліба їли мало. Хліб вважався голо­вним. Про це свідчать приказки: «Хліб— усьому го­лова», «Хліб та вода — козацька їда».

Ведучий 2. Другим хлібом вважалася картопля. її їли варе­ною, пекли, але не смажили.

Ведучий 1. В народній кухні не знали салатів, вінегретів, а використовували в їжу який-небудь один з овочів. Найбільше споживали кавуни, гарбузи, огірки, дині. З коренеплодів — столовий та цукровий буряк, редь­ку, моркву. З ягід найбільш поширені були вишні, сливи, терен, шипшина.

Ведучий 2. Традиційною стравою нашого народу був і є ук­раїнський борщ. Для його приготування викорис­товували різноманітні овочі, передусім капусту. Навесні варили борщ з щавлем, кропивою, лобо­дою, кропом, петрушкою, його заправляли яйцем і сметаною.

Ведучий 1. Найдавнішими за походженням і найбільш поши­реними були висококалорійні каші: пшоняна, греча­на (куліція), ячмінна, лемішка кукурудзяна (мамали­ґа), гарбузяна. З борошна виготовляли галушки, лок­шини, лемішки, затірку, вареники з сиром та виш­нями. Заправляли їжу конопляною, маковою і со­няшниковою олією.

Ведучий 2. Їжу варили в печі. Вона не дозволяла смажити продукти. Казанок, банячок, глиняний горщик, які ставили у піч давали можливість отримувати їжу не­повторного смаку і аромату.

Ведучий 1. Традиційними на столі були пироги із овочами, го рохом, квасолею, малиною, ягодами, сиром, маком.

Ведучий 2. Незмінним  продуктом харчування була риба особливо під час посту. її варили, солили, сушили. За печена на соломі риба мала особливий смак і аромат. З молочних продуктів використовували сир, сме тану, колотуху, свіже та кисле молоко.

Ведучий 1. Чай, який був довгий час дорогим вишуканим на поєм, заміняли відварами з листків суниці, малини смородини, гілочок вишні, а також з дикоростучи: рослин — чебрецю, м'яти, звіробою, ромашки.

Ведучий 2. Поклоняючись Богу, люди дотримувались постів,  які очищали організм від шлаків та ліквідовували зайві жири.

Ведучий 1. Під час посту заборонялося їсти м'ясо та вироби нього. Вживали в їжу хліб, овочі, рибу, олії, фрукти .

Ведучий 2. Ще одна європейська країна — Італія. Вона знаходиться на Апенінському півострові та має вигляд чобітка. Столиця Італії — Рим. Це о, не з найдавніших міст Європи, воно засноване 27С років тому. За легендою близнюки Ромул і Рем були вигодувані вовчицею біля схилів Палатінського горб Ромул заснував на горбі місто, назване його іменем: Слово Рим — італійською вимовляється «рома».

 Ведучий 1. У Римі багато пам'яток старовини: руїни старо­давнього форуму — центру громадського життя Римської республіки, Колізею — гігантського цирку стародавнього Риму.

Ведучий 2. У Римі багато парків. На площах міста всюди фонтани.

Ведучий 1. Є в Римі держава Ватікан — місцеперебування глави католицької церкви — папи. Площа Ватікану 44 га, населення понад 1000 чо­ловік. На території Ватікану стоїть собор святого Петра — найбільша церква в світі.

Ведучий 2. Італійська кухня визнана однією з кращих ку­хонь світу. Ми знаємо про макарони (спагетті). Але італійська кухня ними не обмежується.

Ведучий 1. Перш за все італійська кухня — це тисячі виробів із тіста, причому кожне має специфічний смак.

Ведучий 2. Національне блюдо — «спагетті». Варять їх в кру­тому кип'ятку. Коли вони ще тверді, відціджують, обливають кип'яченою водою (ні в якому разі не хо­лодною), дають воді стекти і зразу ж розкладають по тарілках. До них подають масло, тертий сир і різноманітні соуси, яких в Італії нараховується більше п'ятдесяти. Їдять спагетті виделкою.

Ведучий 1. Стверджують, що свою назву макарони отрима­ли на одному із обідів. При появі на столі макаронів один із гостей викрикнув «О, макарони!», що озна­чає «О, як мило!»

Ведучий 2. В цілому італійська кухня дуже гостра. Для цьо­го у великій кількості використовуються часник, ци­буля, червоний стручковий перець, селера, томат-пюре, сири і інші пряності і приправи.

Ведучий 1. Важливе місце займає оливкова олія. На ній не тільки жарять, але готують майже всі приправи.

Ведучий 2. Італійці охоче їдять телятину, рідко гов'ядину, але зовсім не їдять баранини. Ведучий 2. Надають перевагу тушкованому м'ясу.

Ведучий 1. Хліб вживають тільки білий.

Ведучий 2. Любий прийом їжі завершується кавою, яку по­дають в дуже маленьких чашечках.

Ведучий 1. Італійське блюдо — піцца. Виготовляють його з дріжджового тіста, а для фаршу використовують все, що є в холодильнику.

Ведучий 2. На нашу думку, настав час для демонстрації вмінь наших глядачів. Отже, просимо представити свої твори.

(ЧИТАННЯ ВЛАСНИХ ГУМОРЕСОК)

         Ведучий 1. А тепер послухайте, як з цих слів створив гумореску Павло Глазовий:

ТАБЕЛЬ

Питається сина батько Опанас:
— Ну так де ж твій табель за дев'ятий клас?
— На деньок у мене попросив Марат.
— А чого це раптом?
— Каже, напрокат.
Учиться він класно, на "чотири" й "п'ять".
Хоче моїм табелем предків полякать.

Ведучий 2. І, нарешті, запрошуємо наших кухарів представити свої шедеври.

         Ведучий 1. А тепер, коли ми одягнені, нагодовані, хочемо нагадати, що вихованими людьми треба бути всюди.

         Ведучий 2. Поважати гідність людини – в Україні чи за кордоном ви є, а не вести себе так, як персонаж ще однієї гуморески:   

                                                             ЗАЛІЗНИЙ ХАРАКТЕР

— Нам, мужчинам, дорікають: їздячи трамваєм,
Ми, мовляв, жінкам ніколи місць
не уступаєм,
Бо, мовляв, ще є мужчини некультурні й грубі.
В цьому треба розібратись, громадяни любі.
Якось їхав я трамваєм, а уздовж проходу
Натопталось душ п'ятнадцять женського народу.
Треба місцем поступитись. А кому охота?
Ти стоятимеш, а сяде тютя жовторота.
Я до публіки й звернувся: "Женщини і дами!
Хто найстарша і найтовща буде тут між вами?"
Всі мовчать, як без'язикі, мов заклало вуха.
Я й кивнув одній бабусі: "Йди сідай, старуха!"
А вона попалась, видно, із єхідних штучок.
"Та сиди вже там, — говорить, — теж мені онучок".
Я до іншої звертаюсь благородно й чітко:
"Ви, по-моєму, найтовща. Йдіть сідайте, тітко".
А вона стоїть, як скеля, наче й не до неї.
Не оцінює культури й чемності моєї.
Я до третьої заходжу з іншого вже краю.
"Вам, мамашо, скільки років стукнуло?" — питаю.
А вона скривилась гірко і сказала строго:
"То тебе об стінку лобом стукнули малого!"
Як почув таку я фразу, сів на місце зразу.
Більше женщинам я місця не давав ні разу.
І мене тепер не стягне найсильніший трактор.
Ми, мужчини, теж умієм показать характер.

         Ведучий 1. Отже, зараз запрошуємо до танцю!!!

(ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ конкурсів)

Ведучий 2. Дякуємо за увагу та участь !!!

Категорія: Сценарії свят | Додав: Teacher (31.03.2013)
Переглядів: 3975 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Існування сайту
...
Погода
Пошук
Соціальні закладки

Copyright MyCorp © 2016
Безкоштовний хостинг uCoz